Var är de sockerfria varianterna av frukostflingor?

När jag idag åkte hem från jobbet, åkte jag förbi ICA Kvantum för att köpa lite frukost bl.a. Barnen har börjat äta enorma mängder igen och vi behöver ofta fylla upp både skafferi och kylskåpsförråden.

Idag när jag stod och kollade över utbudet på frukostflingor insåg jag vilket uruselt utbud det finns. Ja av sockerfria varianter alltså.

Av en hel rad med tre våningar av olika varianter, fann jag endast 3 som är helt sockerfria. Två av dessa är från Frebaco och den andra från Paulúns. Det är ju banne mig helt skrämmande.
Jag stod där och blev väldigt provocerad och irriterad.

Är det verkligen tvunget att ha 22 % socker i  (Kellogg´s All Bran) frukostflingorna? Hur högt blir inte fallet när det sockret går ur kroppen?

Starts naturella flingor innehåller 20% socker och en massa andra onödiga ingredienser.

Eller vad sägs om innehållet i Wasas 4 crips mix? Vetemjöl. socker, rismjöl, skummjölkspulver, glukossirap och så toppar vi med lite emugleringsmedel över. Mmmm vilket frukostsug. Ger ju verkligen kurr i magen.

Frebaco hade förr en till helt sockerfri variant – Svensk Havre2 Blåbär. Fluffiga havrekuddar med torkade blåbär i. Jättegod! Helt sockerfri. Nu har de gått och tillsatt socker även i den – 5,9 gram per 100 gram. Det är inte en liten ökning det!

På Willys har jag hittat ännu en sockerfri frukostflinga, som dessutom är ekologisk – Garants ekologiska cornflakes. Dock ger ju majs väldigt snabb energi, så fallet där är ju oxå högre, men ändå sockerfritt.

Det jag inte kan förstå är hur alla producenter av frukostprodukter, tycker det finns marknad för att göra – massproducera – flingor som är doppade i ren choklad, flingor som är rostade med ett lager socker.

Det finns chokladpuffar och flingor med chokladbitar i. Mer socker än i kexchoklad! Vill man ge det till sina barn till frukost? Inga kostfibrer alls?

Förr tyckte jag dessa hemska flingor ”bara” fanns när man åkte på semester. Nu finns de i överflöd och lockar barn och föräldrar till köp genom att ha en rolig tiger eller ett spel med i kartongen.

Jag måste säga att jag tycker det är rent för jävligt att det ser ut så här på hyllorna i butikerna och att det inte sätts mer press av oss konsumenter. Vill vi ha dessa produkter? När vi vet vad socker och tomma ingredienser gör med oss?

Var är frukostflingorna som man blir mätt i magen av och som gör bra för hela kroppen ?

Var?

2 Comments

  1. Mia

    Läste om ditt tips om willys ekologiska cornflakes är väl Garants? Dessvärre kan jag meddela att även dom har smugit in socker i sina flingor. Utan att tydligt märka dom med det, kände det på smaken. Blir så djävla trött!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *