Tanken på att byta bil

Sedan förra året har vi pratat om att byta bil. Vår lilla Opel fyller nämligen tvåsiffrigt iår och ett gammalt uttryck säger ju ” Då börjar problemen”.

Med de orden i huvudet har vi kikat runt och dregglat. Ja mest Andy, jag har låtit han bestämma mycket när det gäller bil. Jag vill mest bara att det ska vara bästa möjliga tänkbara krockskydd i bilen.

Ni vet som man tänkte förr med en gammal volvo 240.. Mycket bil framtill och mycket som tar innan det smäller till för oss i fram.
Vi har haft lite otur med vår Opel. Bl.a. fick vi byta ut något dubbelmassahjul eller något liknande när vi hade haft bilen mindre än ett år (dock köpte vi den begagnat oxå), men detta var extremt ovanligt att det gick sönder.. dessutom på en Dieselbil. Men det hände oss. 26000 kr hos en bilfirma.. Vi fick ned summan till 13000 privat och med hjälp av en kompis.

Sen har vi bytt framruta x antal gånger pga dessa förbenade stenskott andra bilar skjuter på oss.

Well well..

Vi började kolla runt. Var och en på sitt håll.

Jag började titta på Toyota. Touch & Go Avensis. Ja men alltså sicken snygg bil. Aldrig förr hört talas om detta touch & go system, men fatta vad gött att veta innan man åker in i ett parkeringshus om det finns parkering eller inte. Bara det är stora pluspoäng i sig.
När vi var yngre hade vi en Toyota Corolla och ryktet som då omgav dem var ”Att det var bilen som inte går sönder”. En Toyota håller.

Så jag kollar vidare.. på Toyota.

Sen får vi se vad det slutar med..

Hjulen är i rullning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *