Rensa ur och fylla upp

Nu är jag inne på sista semesterveckan och det känns verkligen i kropp och själ. Jag sover sämre (kan ha att göra med avvänjning av nattblöja) och börjar att stressa upp mig inför måndagens start på jobbet.

Jag känner mig inte klar med ledighet. Det är massor jag velat gjort, folk jag velat träffa, grillat mer, badat mer, målat klart huset.. Det har varit svårt att få tiden att räcka till med allt vad man vill göra. Vi har prioriterat att umgås med min mamma, måla huset så gott det gått och försöka hitta på små saker med barnen.

Men efter att ha trampat i jordgetingboet hamnade en vecka på sniskan. En vecka blev till att bara att vara inne. Så fort man aktiverade sig och blev lite varm i kroppen började allt sticka och klia. Olivias besvär försvann inte förrän i förrgår! Som hon har lidit lilla gumman.

Den här veckan har jag /vi i stort sett bara varit hemma. Jag har tagit tag i att rensa i medicinskåpet och skrivit upp lista på vad vi behöver fylla upp med inför hösten (nässpray, plåster, aerius, airomir, Lincin.. ifall eländet kommer). Jag har rensat ur båda barnens garderober och inventerat deras ytterkläder och upptäckt att Olivias skalkläder är på sista versen. Hon har tydligen stuckit iväg på längden under sommaren så där behöver vi köpa in nytt. Vi har tidigare haft Isbjörns skalplagg. Älskar dem verkligen. Det märks inte alls att de använts trots att vi stött och nött dem i ur och skur. Så när den sista centimetern är urvuxen får det bli att lägga undan åt Petter. Det är något med mig och rensa ur.. sån befrielse och vällust när man fixat och rensat…

Jag är lite inne på att testa Reimas ytterplagg. Någon här som har dem och kan skicka en utvärdering?

Jag har även tagit tag i och rensat ur vår hemska förvaring av elektronik. Herregud vad många skittelefoner och trasiga laddare det låg där. Så nu har vi både en påse med elektronik och gammal medicin som ska iväg härifrån.

Sen slog mig tanken idag att Olivia börjar ju för bövelen förskolan. Alltså blir det både gympadags och aktuellt med inneskor. Här finns nada. På sin höjd har vi en gympapåse någonstans i gömmorna.

Så imorgon får vi ta ett besök på Stadium. Fastnade för dessa som de hade extrapris på just nu.

232144_102_REEBOK_J%20ROYAL%20PRIME

199 istället för 399 kr. Som hittat. Jag vill att hon ska ha skor som hon kan ta på sig själv. Hon kan ännu inte göra rosetter i skosnören och då vill jag inte utsätta henne för onödig stress i skolan. Det kommer tillräckligt med sådant ändå.

Ska även köpa elastiska skosnören så hon kan ta på och av sina utesneakers själv och slippa be om hjälp.

Dock har jag hittat några bra inneskor. Jag som inte gillar Crocs för fem öre och vill inte att mina barn ska ha dessa på sig för lite tajt på detta område imorgon.

Så tips på detta som finns i vanliga affärer och inte på webben.

Så.. vad är kvar då?

Fylla upp skafferi frys och kyl så man enkelt och smidigt kan laga mat varje dag. Matlista ska fixa.

Petter ska klippas.

Herregud.. behöver nog en vecka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *