Renare luft för astmatiker

Det senaste året har Andy fått mycket värre astma. Han har gått från att i stort sett aldrig behöva ta medicin till att få nya starkare mediciner och behov av att ta flera gånger om dagen.
Han har det riktigt tufft de dagar det är fint väder och väldigt torrt ute. Luften blir svårandad och det krampar i bröstet.

Han märker stor skillnad hemma när vi inte har kört vår luftrenare vi har. Vi har köpt en sån där dammsugare med vatten som man kan använda som luftrenare. Luften blir torr inomhus fort om vi inte kör med den varje dag och det är inte bra för vare sig Andy eller Petter som har förkylningsastma.

Även fast man försöker att hålla rent hemma så är det svårt. Man ser ju inte alla partiklar som far runt i luften.
Vi har även märkt att det är väldigt viktigt för Petter just att vistas i en miljö med ren luft. Att köra en luftrenare innan sängdags är något som vi verkligen skulle behöva göra.

Jag googlade runt och hamnade hos Luftmiljöbutiken. De skriver bl.a. om att det grymma med en luftrenare är att den fångar upp alla farliga partiklar i luften.  Luftrenare med HEPA-filter filtrerar också de riktigt små partiklarna och med luktfiltret fångar luftrenaren upp gasformade föroreningar och lukter. Ren luft är något viktigt som alla mår bra av, en luftrenare tar bort alla ohälsosamma partiklar som finns i vår inomhusluft. En luftrenare minskar besvär med allergi och astma genom att rena luften från pollen, damm och andra partiklar som bär allergener.
Att kunna rena luften från virus (vi är ofta sjuka), från allergener och mögel OCH pollen!! låter precis hur grymt som helst. Både jag och Andy har svår pollenallergi och när den säsongen väl har dragit igång kan vi omöjligt vädra eller hänga ut kläder på tork. Att kunna ha ren luft inomhus och kunna andas utan att behöva få hjälp och utan att gråta vore underbart skönt för alla inblandade.

Hälsan är viktigast och det är himla olustigt när det sätter sig på andningen.

Någon som har idéer och tips i luftrenare?

wpid-dsc_0593.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *