Planer inför sommaren

Medan andra planerar stugor och camping, funderar jag på hur sjutton vi ska få Petter blöjfri om natten och hur vi aka kunna ändra deras/våra nattningar.

Det är våra planer inför sommaren. Eller ja mina. Andy hänger mest med och tycker detsamma när jag sagt ngn bra idé. Typ som det ska vara. Men hur vi ska göra detta är något vi kan fundera på.

Minns inte ens hur vi lyckades få bukt med Olivias nattliga kissningar. Väckte vi henne på natten för att kissa? Hade vi skydd över hela sängen? Sov hon i galon. Vem vet, men snart är vi där. Petter vet det, men hjälper inte till med tipsboch råd.

Sen hur vi ska kunna ändra våra nattningar är en gåta. Vi har tänkt att ändra dem länge, men inte orkat. Varför ändra en rutin som fungerar fast den är dryg? Så vi har skjutit på det inflr framtiden och nu är framtiden här.

Nu lägger vi barnen samtidigt. Läser en bok och killar ben tills de somnar. Ibland tar det fem minuter, men oftast upp till en timme. Inte skitfränt.

Så våra tankar är självklart att vi ska läsa en bok och sedan gå ut. Låta dem somna själva.

Vi påböjade detta arbete för några månader sedan och det gick väl inte så bra. Sen kom egomamman in i bilden och gjorde det enkelt för sig och lade mig bredvid igen.

Så barnen vann.

Det får vi äta upp nu.

Nu får vi ta den curlade nattningen och straffet i sommar.

I sommar.

Nu ska vi ju ha det gött med sovmorgon och långa kvällar, nej då ska vi gå upp mitt i nätterna för att kissa eller vakna av en varm stråle som kommer på mage/ben/arm.

Och så ska vi in och rota runt i de övercurlade rutinerna som funkat vid läggningen.

Åh vad man blir less på sig själv ibland..

Varför tog en inte tag i detta när en ändå var trött för ett år sen?

Nej då var en för trött. Bättre att in och rota när man börjat bli van att sova.

My god vad jag inte vill vara jag i sommar.

3 Comments

  1. Åsa L

    Vi har alltid bara sagt godnatt och gått ut ur rummet, inte för att vi har jobbat på den rutinen. Det har liksom bara funkat så. Jag tror att ni ska skapa nya rutiner tillsammans med barnen, typ att ni åker och köper nya påslakarn/varsit gossedjur/ny godnattbok och det ska vara tydligt att det här är: somna-själv täcken/mjukdjur/saga.Få dom att känna sig pepp på att bli så stora att dom kan somna själva. I perioder kommer vår unge in till oss på natten (typ 1-2 ggr/vecka) vi har bestämt oss för att då får hon somna om inne hos oss men sedan bär vi tillbaka henne till sitt rum. Vi tycker det är viktigt att hon vaknar i sin säng, jag innbillar mig att det skapar en känsla av att sängen är trygg. En säng är ju aldrig så gosig som när man vaknar på morgonen eller hur:-)

  2. Sandra

    Ni kan pröva ”fasa ut” er själva. Sitt i fotänden, på kanten, på golvet, i dörröppningen och poff borta! Det låter ju iaf bra i teorin. ;) Vi kör i övrigt på extra sängkläder förberedda och plastad frotte i sängen. Kissa innan sängdags och sen ”kissar” vi dem innan vi lägger oss. Med potta på rummet är det nära också. Det finns nog inga enkla vägar till blöjfri. Här står utmaningen till att tvååringen ska bli blöjfri på dagen under semestern. Hon är redo men frågan är om jag är det. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *