På tur genom vackra Norge

I fredags packade vi in oss i bilen och mötte upp vårt resesällskap i Karlstad och drog mot Norge. Slutdestination Hemsedal. 40 mil bort. Cirka 6 timmars resa.

Klart man var lite fundersam på hur barnen skulle orka och fixa det, men vi hade ingen brådska och matsäck var fixad tillsammans med dvdfilmer och målarböcker.

Varför det tar sex timmar att köra 40 mil är för att hela Norge har ju typ en hastighet på max 80 km/timme. Däremellan var det 30-70 km/h lite härochvar.

Kuperad terräng och s-kurvor överallt gjorde iaf bilresan inte lika tråkig.

Men shit vad vackert det var.

Hade jag varit lite mer wild and crazy i min bilkörning hade jag tagit kort under tiden jag körde, men då jag än så länge är vid mina sinnes fulla bruk,valde jag att ha händerna på ratten.

Att köra genom Sverige kändes helt plötsligt svintråkigt och platt, för det är verkligen i Norge det händer.

Höga berg, fjordar och träd.

Ja träd.  Får Norge slut på olja kan de iallafall börja skövla skog så klarar de nog sig ett par hundra år till.

Vid halv tre tre var vi framme vid vår slutdestination Hemsedal.

DSC01715

DSC01714

DSC_2054

Jag och Lisa hade bokat hytter i Hemsedal trodde vi, men väl framme checkade vi in i varsina lägenheter. Well Well tänkte vi och gick in i lägenheter som inte var av den högre standarden. Trasiga hushållsartiklar och urkarvad skärbräda bl.a. Industridammsugare som stank när man använde den.

Men det låg centralt och hade vacker utsikt och vi skulle iaf bara sova där två nätter (varav en natt väldigt få timmar pga fest)  så det var bara att packa upp.

Barnen skötte sig helt fantastiskt bra i bilarna och sa inte ”är vi framme snart” mer än ett 50 tal gånger under resan. Så det får man vara nöjd med.

Lagade mat tillsammans på kvällen och delade på en flaska skumpa.

Olivia fick sin sista dos av Dalacin och friskförklarades.

Samtliga lägenheter hade våningssängar utan skydd så det är ju precis livsfarligt för barnen att sova i, så Olivia bäddade nedsig på nedre sängen och i eget rum.

För att hon börjar ju faktiskt skolan snart som hon sa.

Sov själv i eget rum hela natten stora tjejen.

Slut på dag ett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *