Nu kan det bli jul

Efter årets sista arbetsdag tog jag mig till Rusta och köpte det sista inför julen. Igår blev det julmatshandling och idag den allra sista julklappen.
Tidigare i veckan passade jag på att köpa en julklapp åt mig själv ( en mjuk fin vit tröja från Monki) då jag VET att Andy minsann inte köpt något fast jag ställt vad jag vill ha på bordet och dessutom sagt det högt cirka 4 gånger, men man kan ju inte anta att han har förstått och hört ändå. Så idag slog jag in min egna julklapp och gömde under granen, tillsammans med hans som jag faktiskt köpt redan, fast han inte sagt sin önskelista. Men en annan har ju lite fantasi och vet vad han behöver och har öron att lyssna på.

Så till julafton när tomten kommer ska han få svettas lite då han får paket, men inte fixat något själv.. hehe

Då har jag en upp på honom.

Får väl se på söndag om jag får äta upp detta eller inte …

Kom även på att vi ska ha paketleken imorgon på vår uppesittarkväll med min syster o hennes karl, så det fixade jag till lite snabbt när jag kom hem.
Börjar fundera på om jag anser mig själv ha för lite att göra då jag lite snabbt fixade till cirka 10-11 extra paket att slå in. Som om paketen från morfar (skateboard och kickbikes) och den där jättenallen inte är nog. Måste ha något allvarligt fel som gör att jag inte kan låta bli.
Men så känner jag igen mig hur jag är när jag faktiskt mår bra, då spinner min hjärna igång och har en massa idéer och förslag, så det är väl ett friskhetstecken egentligen.

Kom även ihåg att köpa tidningen med tvbilaga. Ett måste till julen då det finns en hel del filmer och andra tvprogram man faktiskt vill se. Satte mig direkt och ringade in de tvprogram i tablåerna vi inte får missa. Precis som man gjorde förr när man var liten.

Maten är inlagd och satt med postitlapp med texten Rör Ej Andy, helt enligt traditionerna.

Så nu sitter jag här i soffan med alla julklappar lagda under granen. Skateboardshjulen tittar redan fram under julklappspappret och Janne försöker leka med alla julklappssnören.

Iår tar jag det iallafall lugnt med julmaten. Jag rullar inga köttbullar själv, det fick ICA göra. Köpte deras färska köttbullar som jag bara ska steka på. Crockpoten får fixa revbensspjällen och Hemgården prinskorven. Sillen har ABBA fixat och äggen har hönorna värpt och Scan har kokat skinkan.

Sen kan jag väl vispa till en omelett, värma bruna bönor, göra lax och koka brysselkålen, ja ni vet med mera med mera.

Det blir faktiskt jul utan en massa stress och egenrullade köttbullar och baconlindade dadlar.

Iår blir det bara vi och morfar/pappa på julafton och det känns otroligt skönt. Jag känner sorgen i ryggmärgen och ett par tårar i ögonvrån och de får komma precis när de vill. För iår är första julen utan mamma och det kan sluta precis hur som helst.

Sen är det ju faktiskt jul flera dagar, så man hinner med och fira med alla.

Vi börjar imorgon dagen före dopparedagen.
Men först 45 min intervallträning kl 1030.

Hur firar ni jul?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *