Jakten på läsare och followers

Jag har bloggat i sju år. Mer eller mindre. Kanske lite innan med då jag bloggade anonymt på aftonbladet som singeltjej.

Sen blev det Minbebis, allt för föräldrar och nu eget.

Mina inlägg och mitt engagemang har pendlat mycket. Stundtals har jag försökt klättrat på listor hos bloggportalerna. Att vinna läsare och ”status”

När jag väl gjorde det och kontaktade portalen om att få bli toppbloggare, fick jag alltid nobben. Trots att jag ofta hade bra mycket mer intressant innehåll än vissa andra.

Men de hade ständigt hade de i stort sett alltid samma feedback – ta bättre bilder. Uppdatera oftare.

Stundtals blev jag irriterad. Vem är de att komma och säga att mina inlägg suger? Att mina bilder är sämre för att jag inte har någon dyr systemkamera.

Att inte få cred för alla besök man faktiskt drog in till deras portaler gjorde till slut att jag stack och blev min egen.

Helt plötsligt blev jag mer laidback. Jag kände inte längre stress över prestation och massproducera inlägg bara för att få bli sedd och ha många läsare.

Nu bryr jag mig inte på samma sätt. Jag vet att de som läser, de läser oavsett om det är tre om dagen eller tre i veckan.

När man har mycket läsare är det lättare att få samarbeten. Jag får en del förfrågningar bortemellan och vissa drar öronen åt sig när man ärligt säger hur många läsare man har. Jag vet många som överdriver bara för att få saker och sponsring,men sån är inte jag.

Vet även många som aldrig uppfyller de krav många företag ställer på bloggare/kändisar när de får saker. Medan en annan verkligen försöker göra ett bra och ärligt inlägg och kanske flera tillochmed. För man vill vara seriös.

Likadant är det på instagram. Där jagas det followers och likes. Företag kollar hur många som följer en och meddelar ”kom gärna tillbaka om dina sociala medier växer”

Hmm.. Nej tack. Jag är hellre liten instagrammare med ovitade bilder.

Och inte en i mängden.

Det är skönt när allt släpper. När man inser sitt eget värde. Jag vet att jag skriver bra inlägg när jag lägger manken till. Kan vara kul och öppen och väldigt personlig.

Jag fick ett erbjudande för ett tag sedan att bli toppbloggare på en stor portal. Utan krav. Att kunna tjäna pengar på det man gör. Att äga sina egna inlägg men att få hjälp om det är något.

Jag har inte svarat, men väldigt kul att en portal uppmärksammat en utan att jag ens tagit kontakt med dem.

Det är ändå skönt att veta att man duger fast man inte är som alla andra.

För jag jagar inte längre massor.

Jag kommer att förändra bloggen framöver. Barnen börjar bli större och även jag ? så att vara en mammabloggare finns ju inte behov riktigt av.

Så bloggen går mer och mer mot dagboksinlägg och kortare inlägg. Kanske lite som jag gjort redan, men liksom officiellt.

Ibland kanske fem inlägg om dagen. Ibland ett eller noll beroende på hur man mår.

Men utan krav på mig själv.

 

6 Comments

  1. Låter som en sund inställning, att bara blogga som man själv vill :D
    Grattis till erbjudandet finis, blir väldigt glad för din skul. <3 <3

  2. Sofia

    Din blogg är verkligen perfekt som den är, på alla sätt…! Men kan du tjäna pengar utan att behöva förändra dig så go for it ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *