2 Comments

  1. Veronica

    Man skulle ju kunna tro att vi har gått hos samma folktandvård…. Ja just det, det har vi ju… Laxå eller hur? På mig lagade de typ alla mjölktänder. Det var ju en fördel med det, alla är ju tappade nu. Några permanenta fixade de, fick ju hål efter tandställningen tror jag. Fick nog när de ville dra ut 4 tänder eftersom mina visdomständer inte skulle få plats annars när man rätat mina tänder med räls. Jag vägrade räls(tandställning nr 3 hade det blivit då..) och det funkar för mig ändå. Några visdomständer har inte dykt upp än, så allt får plats.
    Tandläkarskräck fick jag också, var ju så spruträdd när jag var liten att jag lagade alla hål utan bedövning. ? Nu har jag en superbra tandläkare, som gör det han ska och inget mer. Får så mkt bedövning jag behöver (jo, även här rasar kvarvarande lagningar.).
    Min äldsta dotter hade hål i en mjölk tand förra året, hon fick komma på ett par extra kontroller men laga skulle de bara göra om hon fick ont. Och jovisst hann hon tappa tanden innan ontet kom! Tänker att det kanske inte är just folktandvården utan åren. De lär sig en del på 30 år. Vill minnas att det fanns en läskig privattandläkare i Laxå oxå…

  2. Åsa L

    Alltså jag är 37 år och jag har inte en enda amalgamfyllning (och jag började laga tidigt). Hur kan det vara möjligt att det är så olika??? Jag har enbart plastfyllningar som inte syns och när jag va typ 10-12 år och började få mina första antydningar till hål så skickades man bums till barnspecialisttandläkaren som putsade och fixade extra med tänderna. Jag fick till och med gå på tandborstningsträning. Jag lider verkligen med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *