En påsk med bra känsla i magen

När alla i huset vaknat hjälpte mamma barnen att måla påskbrev.  klart man ska gå påskkärring på påskafton. Minns själv hur länge innan jag målade påskbrev och vilka otroliga mängder godis och pengar jag och min kompis Mia fick in. Vi gick även till affärer och kondis och håvade in både marsipangrisar och blommor.

DSC00200

Sen hjälpte Olivia mig med påskmaten idag. Vi stekte köttbullar, prinskorv, gjorde sallad, potatisgratäng och massa annat.

DSC00207

DSC00209

DSC00212

DSC00210

Vid tolv kom pappa som vi bjudit hit då han såklart ville fira mig på födelsedagen som var i måndags ?

Vi käkade gott och gick sedan ut på påskkärringspromenad. Petter vägrade till en början, men märkte sedan att det var ju faktiskt rätt kul. Så det slutade med att han gjorde hoppsasteg mellan husen.

DSC00223

DSC00220

DSC00222

Det kanske även var dessa hoppsasteg på rullgrus som gjorde att han föll och slog sig rätt hårt. Så hårt att det blev ett hack i pannan och ett besök på akuten. Lite lim senare var han återigen hemma och letade efter påskägg i trädgården som påskharen lämnat.

IMG_20160326_155626

När pappa åkt hem gjorde vi en matlåda på påskmaten och gick ut. Matlådan tog vi med till en granne på 91 år lite längre ned på gatan. Jag och Olivia knackade på och frågade om han fått någon påskmat idag. Nej sa han. Då ska du få det av oss sa vi. Han fick även efterrätt. Han blev så glad och rörd att jag höll själv på att börja gråta efteråt.

Det var det minsta vi kunde göra kände jag och jag vill verkligen lära våra barn att det är så man gör. Tycker det är viktigt. Särskilt i denna vidriga värld vi står inför.

Vi hängde i lekparken en timme och nu sitter vi här i soffan igen.

En riktigt härlig påskafton med mina föräldrar.

En go känsla i magen över att tänka på de som kanske inte har någon som bryr sig.

Glad påsk från oss

IMG_20160326_102234

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *