En annorlunda restaurangupplevelse i Stockholm

Att jag gillar att laga och äta mat har väl inte undgått någon som läser bloggen eller känner mig.

Så därför blev jag rätt så tokigt nöjd över att på bloggeventet i söndags få uppleva en annorlunda restaurangupplevelse.

Hela bloggänget möttes upp vid Stadshuskällaren och fick ett glas cava i handen.

Urgott bör tilläggas. Vi blev indelade i lag och jag hamnde i förrättslaget med Diana och Sofie.

  

Vi hängde med in i köket och fick laga vår egen mat tillsammans med kockarna. Hur kul som helst. Ja iallafall för oss tjejer. Jag beundrar verkligen kockarnas tålamod med oss fnittrande cavapåverkade tjejer. Herregud… jag orkade knappt med mig själv haha.

Förrätten var ostron med tillbehör. Tyckte vi fixade den galant :).

De andra lagen var såklart varmrättslaget och efterrättslaget, men det slutade att de flesta hängde med oss och ville lära sig öppna ostron.

Maten blev fantastisk, även fast jag inte vågade smaka på ostronen, så åt jag allt runt om. Så lite modig var jag allt hehe.

Varmrätten med mat från Mathem var helt fantastisk och efterrätten som kom från Bakboxen var annorlunda och fantastisk.

Vispad grädde i flytande kväve fick det att bli så här fantastiskt vackert och magiskt. En himla massa ojande och ahande när denna serverades kan jag lova. Och under låg en äppelkaka som var bakad med granola med bl.a. rödbeta! Så gott!

En annan roliga grej med denna restaurang är att man kan förboka vilken Nobelmeny man vill sedan 1901 om man är ett sällskap på minst 10 personer. Riktigt annorlunda och kul.

Och vill man hänga inne i köksavdelningen med kockarna går även det att ordna. Inne i köket finns nämligen Chefs table, ett barbord som man kan förboka plats för 2 personer och äta en avsmakningsmeny, snacka med kockarna och vara med där allt händer. Nästan lite Gordon Ramsey känsla på den detaljen.

Vi hade enormt kul med detta och kockarna hade även anordnat en avsmakningstävling där vi kunde vinna priser i form av bl.a. lite oljor till köket. Jag erkänner att jag var extremt dålig. Att lukta på tryffel genom en kökshandduk var inte min roligaste sniffupplevelse och jag torskade rätt rejält. Smakade av en olja som jag lätt tog som harsyra visade sig vara granskottsolja. Min ”mynta” visade sig vara libbsticka osv.

Ja ni fattar .. totalt urkass, men jag anser att tävlingen var riggad och att det fanns en del fuskande deltagare utan att nämna namn (Aja).

Men visst.. som den större människa jag är accepterade jag nederlaget och buade högt :).

Rekommenderar restaurangen väldigt mycket och att sitta och hänga med kockarna på Chefs table är verkligen något jag skulle vilja göra. Man snappade upp ett och annat tips i matlagningen och om cava och champagne!

Väl värt ett besök!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *