Det är något visst med att komma hem till barndomsbyn

I lördags åkte jag och barnen ned till Laxå. Syrran skulle ha 30 årskalas så vi passade på att åka ned dagen innan och gå på Rastpunktskalaset.

Ett jippo i Laxå med motorsprängning, burnouttävling, godisregn, bilutställning, hoppborgar, karuseller och godisregn.

För 100 kr fick barnen åka hur mkt karusell, hoppa i hoppborgarna, rida häst och hoppa studsmatta hur mycket de vill under fyra timmar. Så värt!!

Barnen blev minst sagt tokiga. Efter en timme var de sjöblöta av svett och så glada, så den känslan tog vi med oss och åkte till min barndomsvän som var på besök från Skåne.

DSC_1881 DSC_1886

DSC_1881

DSC_1886

DSC_1878

Barnen lekte en stund och sen åkte jag till pappa. Slängde i mig två mackor, sprayade håret och blinkade med pappa och frågade om han kunde sköta nattning av två svettiga barn.

A okej på den så jag stack till min vän Madde igen. På kvällen vankades det öltält och rockabillymusik och det skulle vi minsann på.

Förfest med trevliga människor och grillat vildsvin.

Vid halv elva gick vi till öltältet och där träffade jag massor av gamla barndomsvänner. Större delen av killgänget jag hämgde med var där. Vi öste järnet. Mycket bugg, kramar och skratt blev det och vid ett drog vi på efterfest.

Jag som sa till pappa att jag kanske skulle komma tidigt.

Hehe en annan gång kanske.

Men ddt är något visst med att komma tillbaka till de gamla kvarteren. Gångavstånd till allt, massor av kända ansikten och minnen från varje hörn.

Man känner folk och folk känner en annan.

Särskilt på dessa fester.

Alla är glada. Glada att se varann. Prata minnen och hur det är nuförtiden. Hemligheter från förr.

Kärlek.

Det är något visst med att komma hem till barndomsbyn.

Det här lever jag länge på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *