Barnbokstips

Här hemma läser vi mycket böcker för barnen. Ofta är det samma bok man får läsa om kvällarna och jag tänkte tipsa om de vi läser mest just nu.

Så ni oxå kan tröttna ?

DSC_2155

Först ut är boken om Max och Uno. Det finns tydligen flera böcker om deras äventyr, men vi har än så länge bara boken ”Anden i flaskan”  Den är spännande och lättläst. Fina illustrationer och inbjuder till funderingar efteråt.

Andra boken är ”Den underbara familjen kanin och monstret i skogen”  En mycket spännande bok med ett fin handling om att man inte ska döma folk och monster efter utseende utan det är insidan som räknas.

Tredje favoriten är boken om färger. En bok om färger och magi. Vad som händer med färger om man blandar dem och vilken färg det blir då. Båda barnen älskar den. I början lägger man en hand på en sida och ropar på färgerna att komma. Att de inte behöver vara nervösa att visa sig. Därefter får de vara med och blåsa på sidor vända på boken, hälla ut färger och blanda och upptäcka vad som händer.

Fjärde boken är Fnulans böcker om surhäxan Militta. Allt är skrivet på roligt rim och har urfina färgglada illustrationer. I slutet av varje bok är det frågor om boken och barnen får själva fundera, klura och leta rätt på svaren.

Så dagens barnbokstips.

Har ni några? Bra inför julklappshandeln tänker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *