Allergitest och svar

1245 steg vi in på barnmottagningen på vårdcentralen.  Vi fick träffa läkare och prata lite om vad som hänt sedan i somras och vad vi misstänkte.

Björkallergi med korsallergi sa jag.

Fick gå in i rum två och göra pricktest. Jag som sagt till Olivia att det inte skulle göra ont, fick förklara mig varför det gjorde ont.

13 stick senare började redan några stick klia. Tretton minuter senare hade fem svullnader som kliade. I olika storlekar.

De mätte storlek på dem och jag tjuvsneglade på pappret vad det var hon reagerat på.

Björk

Hund

Mandel

Hasselnöt

Och så testet för antihistamin då.

Men hund! Den var ny. De sa att vi bör inte skaffa hund och hon bör inte utsättas för för mycket kontakt med hundar. För hon gjorde lite utslag nu men bägaren fylls på som de sa och till slut rinner den över.

Utslagen för hasselnöt och mandel kändes lite halvjobbiga då det är något jag tycker är läskigt. Nötter finns i så mycker. Spår av nötter.

Så den utredningen går vidare. Olivia ville inte ta mer blodprov idag utan vi får ta dem när vi köpt Embla och hon har glömt bort att det är stick i armen.

För ska man utreda om det är korsallergi eller renodlad allergi måste man ta blodprov.

Vi hoppas såklart på korsallergi då det inte är lika allvarligt. Blir det vanlig allergi får vi antagligen en adrenalinspruta hem.

Hjälp.

Men nu är vi igång iallafall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *