Operation Smile – Barnmässans insamlingsmål

Iår heter organisationen Operation Smile.
Operation Smiles uppgift: Vi genomför kostnadsfria operationer i utvecklingsländer på barn och vuxna som lider av allvarliga ansiktsdeformiteter, framför allt läpp-, käk- och gomspalt.

Snabba fakta om Operation Smile (kopierat från deras hemsida) :

Vad är vi?
Operation Smile är en politisk och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation. Vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto.

Vad vill vi?
Vår vision är att inget barn i världen ska kränkas eller tvingas leva undangömda på grund av en behandlingsbar ansiktsdeformitet.

Varför behövs vi?
Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt någonstans i världen. I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Många av barnen har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolering och ensamhet. Många av dem går aldrig i skolan. 

Vad gör vi?
Våra medicinska volontärer arbetar utan ersättning på operationsuppdrag runt om i världen. De delar med sig av sin tid och kunskap för att under 10 dagar hjälpa så många som möjligt. Under ett uppdrag får ett 100-tal människor den operation de så väl behöver. Vi jobbar långsiktigt med att bygga upp kompetensen och resurserna i våra programländer genom att bygga och driva permanenta kliniker som förutom operationer även kan erbjuda till exempel tandvård, nutritionsvård och möjlighet att träffa en logoped. Idag finns 23 sådana kliniker i 18 länder.

Var finns vi?
Operation Smile är en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2011. Totalt finns mer än 5 000 medicinska volontärer från 80 olika länder varav cirka 170 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Operation Smile har verksamhet i närmare 60 länder.

Vad har vi uppnått?
Tack vare generösa givare, både privatpersoner och företag, har Operation Smile hittills genomfört över 240000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika.Varje operation förändrar ett barns liv för alltid.

 

Visst låter det helt fantastiskt? Barnmässan är iår 18-20 mars 2016. Besök mässan, betala inträde och stöd därmed organisationen!

 

banner_barnmassan_2016_karlstad_250_240

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *