Barnmässan 18 – 20 mars 2016 i Karlstad

Som jag berättat innan kommer jag och 29 andra bloggare vara vipbloggare på Barnmässan i år.

Jag har tidigare år varit där precis varenda dag under hela mässan. Jag får inte nog. Jag älskar stämningen, alla föreläsningar och happenings som är. Varje dag är det olika scenframträdanden och jag tänkte här ge mina hetaste tips vad som kommer hända under helgen.

Pappologi med Manne Forsberg. Denna underbart roliga och fantastiska karl är jätterolig att lyssna på. Dessutom är han hur trevlig som helst.

Föreläsning om atopiskt eksem. Var femte barn har idag atopiskt eksem och hos mig har det drabbat båda. Olivia har lite värre och Petter mildare. Jättebra föreläsning!

BARN – HLR Hjärt-lung.räddning för barn. Vad kan vara viktigare än detta att kunna. Oavsett om man har barn eller inte.

Beppe från Hjärnkontoret testar. Vi har Beppes alla experimentlådor hemma och de går varma. På Barnmässan kommer Beppe göra bl.a. pruttsaft och ett piano som är byggt av människor. Låter ju hur kul som helst!

Barn i kemikaliedjungeln- Vill du veta mer om vilka ohälsosamma kemikalier som kan finnas i barnprodukter? Då är det här en föreläsning du inte får missa. Madeleine Limé från EkoLeko berättar om hur du med små och enkla förändringar kan påverka din och dina barns vardag till det bättre.

Sockerberoende? Humörsvängningar, trötthet, dålig karaktär, koncentrationssvårigheter, olust känsla?
Anna Kindgren från Fokus i Karlstad pratar om sockrets påverkan i vår hjärna och hur sockerätande förbereder hjärnan för andra kemiska beroenden- av nikotin, alkohol och vissa läkemedel. Även hur samhället och våra inbanade vanor påverkar oss

Nassim Al Fakir- Programledaren och musikern Nassim Al Fakir känner du igen från flera olika radio- och TV-program. Se Nassims scenshow på Stora Scenen.

nassim_567

Sean Banan- En av barnens absoluta favoriter. Tänk att få se mannen myten legenden av bl.a. låten Skaka Rumpa. Jag kommer definitivt skaka rumpa.

Det här är lite av allt som händer under 3 fyllda dagar. Dessutom är det över 100 utställare, webbtvinspelning och mycket mycket annat.

Ni kommer väl?

seanbanan_300_1

 

banner_barnmassan_2016_karlstad_250_240

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *